FINALISTI

Submitted by dusko on Wed, 08/15/2018 - 12:46
FINALISTI EBL-a

Crvena Zvezda je uspela da trijumfuje u triler završnici u odlučujućoj petoj partiji drugog polufinala Esports Balkan Lige protiv mađarske ekipe WiLD, zakazavši duel u velikom finalu treće sezone protiv ASUS RoG Elite-a.

Crvena Zvezda je povela 1-0 u partiji u kojoj je dominantna figura bio Kindred, nešto slično poput prvog polufinala u kom ga je ASUS RoG Elite igrao u sva četiri gejma. Dušan "Ryzaki" Petković je pokazao još jednom da se i on sjajno snalazi na ovom heroju, partiju je završio sa skorom 8-1-7 a Zvezda je trijumfovala rezultatom 17-4.

Zvezda je povela 4-0 na startu druge partije i izgledalo je kao da ćemo ponovo imati sličan epilog prvog gejma. Nakon 20 minuta su imali 5.000 golda prednosti, ali WiLD tada uzima četiri killa na bot lejnu i započinje veliki povratak. Zvezda uzvraća ace-om na top lejnu i uspeva da povrati veliku prednost, dolaze do Barona nakon nova tri killa, ali u 32. minutu u ogromnoj borbi na top lejnu WiLD uspeva da napravi ace i izjednači na 1-1.

Treća partija je bila možda i najneizvesnija, prvih pola sata igre timovi su bili izjednačeni, videli smo žestoku borbu po celoj mapi, ali na kraju Zvezda ipak nije imala rešenje za nafidanog Swaina. Mate "Meight" Torok je na kratko bar pokazao igru koja ga je krasila tokom cele grupne faze, završio je partiju sa 8-1-14 skorom, ali nažalost po mađarske fanove to je bilo sve što smo videli od njega do kraja meča.

Luka "MarrowOoze" Cvetković je odgovorio na izazov protivnika u četvrtoj partiji, ovoga puta je on bio taj koji je izneo svoj tim igrajući Zoey, učestvujući u 22 od 24 killa svog tima, uz samo tri smrti za celu partiju.

U petoj partiji videli smo samo jedan tim, crveno beli su sigurnom igrom lako došli do odlućujuće pobede i plasmana u finale EBL-a.

Celu partiju je obeležio jako mali broj killova na obe strane, Zvezda je strpljivo čekala da rutinski privede meč kraju jednom kada su shvatili u kolikoj su prednosti, a konačan rezultat je bio 10-3.

Crvena Zvezda je ovim obezbedila plasman na evropsko takmičenje European Masters, na kom će se kao predstavnik Balkana uz ASUS boriti protiv šampiona i vicešampiona svih regija na starom kontinentu, a već u subotu nas očekuje i grandiozna završnica treće sezone Esports Balkan Lige - veliko finale u kom će se sastati ASUS RoG Elite i Crvena Zvezda, u borbi za 10.000 evra koliko iznosi nagrada za prvo mesto i osigurano učešće u glavnoj grupnoj fazi EU Mastersa.